Gyöngyösfalui SE
Gyöngyösfalui SE
Menü
 
Utolsó meccs végeredménye:

2006. október 8.:


Gyöngyösfalu - Felsőcsatár :     1-2 (-)

ifi: 4-1 (-)

 
Óra
 
Szavazás 1.
Miként változott felnőtt csapatunk kerete?

Lényegesen gyengült. (15 / 65%)
Erősödtünk! (2 / 9%)
Nem változott a keret erőssége (6 / 26%)

Szavazatok száma: 23

Létrehozás időpontja:
2006-08-07 17:21:27

Szavazás lezárva:
2006-09-06 17:18:31


Lezárt szavazások
 
Regisztráció/Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Lapnyilvántartás


Tóth Tamás (ifjúsági)     

Németh Csaba (ifjúsági)  

Starcsevics Ádám (ifjúsági)  

Szovák Jácint (ifjúsági)  

Tőke Norbert (ifjúsági)  

Tóth Árpád (ifjúsági)  

Czika Zoltán (felnőtt)  

Kiss József (felnőtt)   


//gyfaluse.gportal.hu 


 
Linkajánló

 

 

 
Látogatottság
Indulás: 2005-11-14
 
style
 
text
 
Hírek
Hírek : "Ingyen sehol nem mosnak"

"Ingyen sehol nem mosnak"

  2006.08.03. 15:51

Vagyis egy kicsit a megyei osztályok pénzügyeiről...

Az amatőrök csak fizetnek?

Szerző: PLT

Néhány nap múlva útjára indul a labda az amatőr focibajnokságokban is. Nem árt tudni, hogy a megyei I., II., vagy éppen III. osztályban játszó csapatok csak a rajtengedélyre több száz ezer forintot kénytelenek költeni.

Alig ért véget júniusban a bajnokság, a klubvezetők, a polgármesterek máris elkezdhetik törni a fejüket vajon hogyan, milyen pénzből indítják el csapataikat az augusztusban rajtoló új pontvadászatban? Az óriási költségek miatt csapatok szűnnek meg, illetve alsóbb osztályba lépnek vissza, a bajnokok közül pedig alig-alig vállalják a magasabb szintet. Sajnos az elmúlt években a helyzet nemhogy javult volna, inkább egyre romlott. Elképzelhető, hogy nincs megoldás?

- Elképesztő, hogy amatőr szinten mekkora pénzeket kell előteremteniük a csapatoknak - fogalmazta meg véleményét Marton Ferenc megyei sporttanácsnok.
- A bajnokság befejeztével alig telik el néhány nap, máris hozza a postás a csekkeket. Aki nevezni akar - most a megyei I-es árakról beszélek -, az fizessen július 10-éig 150 ezret, július 30-áig pedig 30 ezer forintnyi tagsági díjat (ami tulajdonképpen nem is tudom, hogy mit takar). Kötelező persze nevezni a Magyar Kupába (5 ezer forint), minden évben hitelesítik a pályát (10 ezer), és természetesen ki kell váltani - a bajnoki rajtig legkésőbb, vagyis augusztus elején - a futballisták játékengedélyét. Egy felnőtt focista igazolása durván négyezer forintba kerül, és ekkor még nem beszéltem az ifisták vagy a serdülők tagságijáról. Egy felnőtt csapat legalább 16-18 játékossal vág neki az idénynek, de az ifibe és a serdülőbe is bőven kell focista. Ha sarkosan akarok fogalmazni, akkor azt mondhatom, hogy egy megyei I. osztályban szereplő csapat 300-350 ezer forintot már azelőtt elkölt, mielőtt még pályára lépett volna - megyei II-ben ez talán 230-280 ezer forint. Beszélhetünk még az átigazolási díjakról, aztán ha elkezdődik a bajnokság, fizetni kell a bírókat, pénz kell az utazáshoz, ingyen sehol nem mosnak, és rongyos mezben, kopott labdával, lyukas csukában sem lehet játszani. Csak a bírói költségek éves szinten körülbelül 500 ezer forintra rúgnak a megyei I. osztályban. A helyzet katasztrofális, nézzük csak meg az elmúlt napok történéseit a megyei I. bajnoka, a Rábapaty már nem először nem vállalja az NB III-at, az eddig stabil Püspökmolnári pedig visszalépett a legalsóbb osztályba. Érzékeltetésképpen csak Vas megyében egy megyei I., három megyei II. és négy megyei III. osztályban zajlik a bajnokság. Ez vajon mennyi bevételt jelent? Tudni kell, hogy döntő többségében az önkormányzatok tartják el a csapatokat - tisztelet a kivételnek, a néhány önzetlen mecénásnak. A költségek szinte minden évben emelkednek, a különböző terhek alatt nyögő önkormányzatok viszont nem tudják emelni a támogatások összegét, jelentős bevételre pedig egyik csapat sem tud szert tenni. A vég-eredmény az, hogy az együttesek fokozatosan ellehetetlenülnek. Az önkormányzatokat is meg lehet érteni, hiszen ha a kevés pénzt az iskola, az orvosi rendelő vagy a focicsapat között kell szétosztani, akkor bizonyára nem az utóbbira esik a választás. Sajnos azt a klubvezetők sem tudják, hogy a befizetett pénz hova kerül, de az biztos, hogy a csapatok semmilyen anyagi támogatást nem kapnak. Több egyesület véleményét tolmácsolva úgy fogalmazhatok, hogy az MLSZ vezetői kissé elhidegültek a csapatoktól. Alig kapunk információt, csak a pénzünkre van szükség. S vajon miért nem lehet az amatőröknek hatékonyabb érdekvédelmet kiharcolniuk? A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség képviselői igazán kiállhatnának értünk - akár több megye összefogását is meg lehetne szervezni.

Vas megyét az MLSZ-ben a megyei szövetség főtitkára, Gerencsér Tibor, a VLSZ jogi tanácsadója, dr. Kövesdi Zoltán, a VLSZ alelnöke, Virágh Géza, valamint  Németh József képviseli. A felvetődött problémákra Gerencsér Tibor válaszolt.

- A megyei szövetség az MLSZ tagszervezete, a központi döntéseket akkor is végre kell hajtanunk, ha nem mindenben értünk egyet vele - kezdte a főtitkár. - Az MLSZ minden ülésén ott voltunk, megpróbáltuk képviselni csapataink érdekeit, de sajnos sokszor a megyék között sincs egyetértés. Viszont eredménytelennek nem nevezném a harcunkat. A játékvezetői díjak például nem emelkedtek, és csak minimálisan kerül többe idén a játékengedély és az át-igazolási díj. Vas megye egyébként az olcsóbbak közé tartozik. A megyei szövetségek zöme jóval több pénzt szed be a csapatoktól - tekinthetjük ezt is egy eredménynek. Egyébként a tagdíjak 30 százaléka az MLSZ-hez kerül, a játékengedélyekből pedig a biztosítást fizetjük be. A többi pénz a megyében marad, ebből fizetjük többek között a béreket, a rezsiköltséget, ebből támogatjuk a különböző bizottságokat (játékvezetői, utánpótlás-bizottság), ebből működik a három városi versenybizottság (Szombathely, Sárvár, Körmend). Azt cáfolnám, hogy nem segítjük anyagilag a csapatokat, mert labdákat, rendezői mezeket, hálókat, sarokzászlókat, jegyzőkönyveket osztunk szét közöttük - idén ebben a tekintetben már hárommillió forintnál járunk. Vitatkoznék azzal a véleménnyel is, hogy fogynak a csapatok. Nem tagadom, vannak visszalépések, felbomlások, de az adataink szerint Vas megyében évről évre emelkedik a csapatok létszáma. Végezetül azt azért megjegyezném, nem csak a magas költségek miatt esnek szét klubok. Információink szerint több megyei I. és II. osztályú csapatnál is komoly pénzeket fizetnek egyes futballistáknak. Még ilyenkor is amatőr futballról beszélünk? Ha ezeket a pénzeket ki tudják gazdálkodni a klubvezetők, akkor gondolom, az előírt költségekre is futja. Egy biztos mi igyekszünk a legjobb tudásunk szerint végezni a munkánkat, toleránsak vagyunk, ha késnek a díjak, próbálunk segíteni minden csapatnak.

 

forrás: vasnepe.hu

 

Következő meccs:
2006. október 15.:

Szentpéterfa - Gyöngyösfalu

 

 
Naptár
2022. Május
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
Program:


2006. október 15.: Szentpéterfa - Gyöngyösfalu

2006. október 22.: Gyöngyösfalu - GYSZSE

2006. október 29.: Bucsu - Gyöngyösfalu


//gyfaluse.gportal.hu  
Ificsapat
 
Nagycsapat
 
Info

Az oldal megtekintését 1024*768-as felbontás  mellett ajánljuk.
info: dirmi@chello.hu

Az oldalon található anyagok szerzõi
jogát fenntartjuk. Más helyen való
felhasználásuk csak elõzetes írásos
beleegyezéssel és a forrás
feltüntetésével lehetséges!

Copyright ©
created by Starcsevics Ádám

 

Blogom olvasóit keresi, gyere, Bosch múzeumi élmény is van - Linkinlady    *****    Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Vasárnapi Regény Kvíz, gyere és válaszolj ;) - Linkinlady    *****    Tiktok,Blog,Hobby - Linkinlady Gyere és olvass    *****    Blogom új olvasóit várja    *****    FPS, TPS, indie és story játékok! Nézõi játékok! Értékes nyeremények! Nézd a streamet és csatlakozz DC közösségemhez! :)    *****    Silver Lovaspark - Legyen neked is saját lovad! Gyere és csatlakozz a G-portál legújabb lóneveldéjéhez! :)    *****    rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu - rh-restart.gportal.hu    *****    Xtina Hungary - Magyarország elsõ számú Christina Aguilera rajongói oldala. KATT!    *****    Blogom új olvasóit várja - Éjszakai Virág Minden ami hobby    *****    Születési horoszkóp, párkapcsolati elemzés, biotérkép, fogamzási és gyermek horoszkóp Február 28 ig. 50% kedvezménnyel!    *****    FARKASMETAL--LAKATOS MUNKA-HAIDEKKER HÁLÓ - FARKASMETAL- HULLÁMRÁCS KAPU,KERÍTÉS-FARKASMETAL-LAKATOS MUNKA    *****    Sok olvasmánnyal,szoftverekkel,horoszkóp megrendelési lehetõségekkel vár a CSILLAGJÖVÕ ASZTROLÓGIA PORTÁL,csak kattints!    *****    CRIMECASESNIGHT - bûntényekkel foglalkozó oldal - CRIMECASESNIGHT    *****    --farkasmetal---Lakatos munka-haidekker kerítés---farkasmetal---haidekker kapu----farkasmetal----Lakatos munka-haidekker    *****    Minden egyben a SKAM sorozatokról - friss hírek, folyamatosan bõvülõ MAGYAR FELIRATOS tartalom - SKAM SKAM FRANCE WTFOCK    *****    Egy horoszkóp elemzés sok rendkívül fontos információt tartalmaz, ezért fontos, hogy megrendeld. Tedd meg minél elõbb!!!    *****    A horoszkóp fontos jelzõrendszer,amit vétek nem használni.Rendeld meg Te is,tudd meg a lehetõségeid a következõ 3 évben!    *****    and i know now that this world will never be enough for me